Huub Kennis: In Memoriam Concert

In september 2018 overleed Huub Kennis, organisator en voorzitter van de concertserie Verrassende Ontmoetingen. Om hem te herdenken organiseert de stichting Verrassende Ontmoetingen op 17 maart 2019 een In Memoriam Concert in de Concertzaal te Tilburg.

Huub Kennis zette zich decennialang in voor de blaasmuziek in Tilburg en omgeving. Ook spande hij zich altijd extra in voor het bereiken van jongeren en was hij een pleitbezorger van muziekeducatie. Zo was hij begin jaren negentig initiatiefnemer van Het Tilburgse Leerlingen Orkest. Dit orkest was toegankelijk voor jeugdleden van alle Tilburgse harmonieën. L’Echo des Montagnes nam een belangrijk deel van het ledenbestand voor haar rekening; en maar liefst tien leden uit dit leerlingenorkest stroomden uiteindelijk door naar het grote orkest.

Jeugdorkest o.l.v. Geerd Doomen
Daarom is het extra bijzonder dat een deel van het programma uitgevoerd zal worden door een speciaal voor dit concert samengesteld Jeugdorkest. Het opleidingsorkest van L’Echo vormt de basis, aangevuld met jeugdleden van Muziekvereniging L’Aventure Musicale (Tilburg); Muziekvereniging Concordia (Berkel-Enschot); Koninklijke Harmonie MVC (Udenhout); Koninklijke Harmonie Sophia’s Vereeniging (Loon op Zand); Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 & Muziek/Dans/TheaterCollectief (Hilvarenbeek); Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning (Goirle); en Koninklijke Harmonie Cecilia (Princenhage). Dit meer dan 100-koppig Jeugdorkest staat onder leiding van Geerd Doomen.

L’Echo des Montagnes o.l.v. Jack Otten
Ook het groot orkest van L’Echo o.l.v. Jack Otten zal een deel van het programma verzorgen, evenals accordeon-ensemble Apollo ’77 o.l.v. Antoine van Wanrooij, accordeoniste An Raskin, violist Bram Bosier. Ook zullen er enkele sprekers zijn. Op het programma van L’Echo staan  ‘Movement for Rosa’ (Camphouse), ‘Russian Christmas Music’ (Reed), ‘Luisa Martin Paso Doble’ (Martinez) en ‘Gulda Cello Concert deel 1 in een bewerking voor alt- en baritonsax’.

Aan het eind van het concert zullen musicerende sympathisanten van Huub Kennis zich bij L’Echo voegen, om als groot harmonieorkest gezamenlijk een laatste muzikale groet aan Huub te brengen.

Het In Memoriam Concert vindt plaats in de Concertzaal van Tilburg, aanvang 14.30 uur. Kaarten  kosten € 3,- en zijn verkrijgbaar via Theaters Tilburg