Geerd Doomen is sinds 2011 dirigent van opleidingsorkest.

Hij is de eerste dirigent sinds de oprichting van het opleidingsorkest. Van een orkest dat helemaal vooraan moest beginnen heeft Geerd het gebracht tot waar het nu staat: een orkest met een brede bezetting waar op een verantwoorde manier muziek wordt gemaakt en dat in staat is om regelmatig leuke concerten te verzorgen.

Telg uit een echt L’Echo-geslacht

Geerd Doomen (1989) is een echte L’Echo telg. Sinds zijn twaalfde is hij, evenals zijn ouders en zijn zus, musicerend lid van de harmonie. Hij speelt er hoorn, maar dat bleek niet zijn enige muzikale talent te zijn. Geerd heeft zijn muzikale opleidingen doorlopen aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Daar volgde hij zowel een opleiding voor hoornist als voor HAFA-dirigent. Directielessen kreeg Geerd van Hardy Mertens en Chris Derikx en hoornlessen van Jan van den Eijnden, Fons Verspaandonk en Herman Jeurissen. Tevens volgde hij masterclasses bij onder andere Jasper de Waal van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Actief als musicus en dirigent

Geerd ontpopt zich steeds meer als een zeer actieve musicus. Naast L’Echo des Montagnes speelt hij bij de Fanfare Korps Nationale Reserve van de Landmacht en Harmonie St. Michael te Thorn. En remplaceert hij bij tal van gerenommeerde orkesten, zoals de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers en Fanfare Bereden Wapens uit Vught.

Ambities met opleidingsorkest

De grote ambitie van Geerd is niet alleen om het opleidingsorkest naar een steeds hoger niveau te tillen, maar vooral om de beginnende muzikanten er een stabiele basis te geven om door te kunnen groeien naar het groot orkest van L’Echo. Dat doet hij door ze kennis te laten maken met verschillende stijlen muziek en ze te leren luisteren naar elkaar en aldus, naast het beheersen van het instrument, vooral te leren samen spelen. Want dat is waar een harmonie voor staat!