L’Echo des Montagnes

Al 150 jaar behoort Koninklijk Erkende Harmonie L’Echo des Montagnes uit Tilburg tot de vaste waarden van de Brabantse amateurmuziekwereld. Het orkest verkeert dan ook in een prima conditie. Al jaren groeit het ledenaantal gestaag en ook het muzikale niveau kent een stijgende lijn. Het orkest staat sinds maart 2024 onder leiding van Erik Somers.

Ontmoetingen met het publiek

Als harmonieorkest vinden we het belangrijk om regelmatig in contact te staan met ons publiek. We hebben een vaste kern aan bezoekers, maar proberen met onze concerten ook altijd nieuwe muziekliefhebbers aan te spreken. Zo zijn we een trots deelnemer aan de gerenommeerde concertserie Verrassende Ontmoetingen. Maar ook op andere wijze komen we tot ontmoetingen met ons publiek: bijvoorbeeld in de vorm van ons jaarlijkse nieuwjaarsconcert voor de bewoners van woonzorgorganisatie Het Laar, onze koffieconcerten en ons inmiddels traditionele zomerconcert waarop alle geledingen van de vereniging van zich laten horen.

Foto: Stichting Verrassende Ontmoetingen

 

Elk jaar in het eerste weekend van oktober reist L’Echo des Montagnes af naar een plek in Nederland (of buitenland) waar we met z’n allen verblijven in bungalows. Naast veel gezelligheid, excursies en feesten tot in de nachtelijke uren, krijgt ook de serieuze noot alle ruimte: op zaterdagavond geven we altijd een uitwisselingsconcert met een plaatselijke vereniging aldaar en op zondagochtend proberen we altijd een mis in de buurt muzikaal op te luisteren.

Gerard Donkers Trofee

Op het laatste BBM-concours op 26 november 2017 won ons harmonieorkest niet alleen een welverdiende 1e prijs in de 1e divisie, maar ook de Gerard Donkers Trofee: de prijs voor de vereniging die er tijdens het BBM-concoursweekend het meest uitsprong.