Opleidingsorkest

Leerlingen van L’Echo des Montagnes kunnen lid worden van het opleidingsorkest. Dit orkest is opgericht om hen meer gelegenheid te geven samen muziek te maken. Het opleidingsorkest richt zich daarbij uitdrukkelijk niet alleen op jonge muzikanten die pas begonnen zijn met hun muzikale loopbaan. Ook ‘ouderen’ die in hun jonge jaren muziek hebben gemaakt en nu weer overwegen hun instrument ter hand te nemen zijn van harte welkom.

Repetities

Het opleidingsorkest repeteert op elke donderdagavond van 19:00 tot 20:00 uur in het theater van Loft Tilburg, Ringbaan Oost 8-17. Tijdens deze repetities wordt aansprekende muziek ingestudeerd, die vervolgens op (eigen) concerten voor publiek uitgevoerd wordt.

Concerten

Naast de wekelijkse repetities geeft het opleidingsorkest ook optredens voor publiek. Zowel eigen uitvoeringen als concerten in combinatie met het grote orkest staan op het programma. Zo werkt het opleidingsorkest jaarlijks mee aan het carnavaleske Kerstmatinee. Maar het presenteert zich ook aan het publiek tijdens de inmiddels traditionele zomerconcerten van de vereniging.

Geerd Doomen

Het orkest staat onder leiding van dirigent Geerd Doomen. Geerd is al jaren hoornist binnen L’Echo des Montagnes. In 2015 rondde hij zijn opleiding HaFa-directie af met een 9 aan het Tilburgs Conservatorium.

Kom gerust eens langs tijdens een repetitieavond. Luisteren mag, maar we vinden het nog leuker als je je instrument meeneemt om lekker mee te spelen!

Opleidingsfaciliteiten

Via L’Echo des Montagnes zijn er mogelijkheden tot gesubsidieerde opleidingsfaciliteiten en instrumentenhuur. Wij hebben daarover afspraken gemaakt met het Factorium te Tilburg. Tijdens de opleidingsfase krijgt de individuele muzikale vorming en speltechniek alle aandacht. Al snel kunnen ook de eerste beginselen van het samenspel worden beoefend in het leerlingenorkest op het Factorium.

Huur & subsidie

Het Factorium biedt de mogelijkheid om in het eerste leerjaar een instrument te huren; je hoeft dus niet meteen een instrument aan te schaffen. L’Echo biedt tevens de mogelijkheid om via de Stichting Amateurkunst Tilburg een gedeelte van de opleidingskosten gesubsidieerd terug te krijgen.

Meer weten?

Neem voor vragen en meer informatie contact op met onze opleidingscommissie (e-mail:  opleidingsorkest@lecho.nl).