Vacature: Wij zoeken een nieuwe dirigent voor het Groot orkest

Vanwege het aanstaande vertrek, na een samenwerking van 25 jaar, van onze huidige dirigent zijn wij voor het groot orkest op zoek naar een nieuwe dirigent. Deze nieuwe dirigent geeft leiding aan de wekelijkse repetities (op donderdag van 20.00 tot 22.30 uur); plant indien nodig extra repetitiedata in onderling overleg; en past evt. muziekwerken aan ten behoeve van de instrumentatie of speelbaarheid.

Voor de leden van het orkest is het belangrijk dat de nieuwe dirigent enthousiasme uitstraalt, iedere muzikant op een positieve manier kan motiveren en inspireren, en oog heeft voor zowel de muzikale uitdaging van uitblinkers als het opdoen van ervaring voor nieuwkomers. Je bent in staat om alle muzikanten in het orkest te verbinden, zowel muzikaal als ten aanzien van leeftijd en individuele capaciteiten.

Wat vragen wij van de nieuwe dirigent?

• Je hebt een afgeronde conservatoriumopleiding HaFaBra-directie of vergelijkbaar niveau.
• Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als dirigent van (eerste divisie) harmonieorkesten.
• Je beschikt over communicatieve, didactische en sociale vaardigheden en kan deze toepassen afgestemd op niveau, leeftijd, omstandigheden en persoonlijkheid.
• Je hebt de ambitie om het orkest muzikaal verder te ontwikkelen, zonder daarbij het plezier en het individu uit het oog te verliezen.
• Je bent in staat je muzikale visie aan het orkest over te brengen en hebt daarbij oog voor alle secties.
• Je hebt een uitgebreide repertoirekennis en stelt samen met de muziekcommissie een programma op dat aantrekkelijk is voor muzikanten en publiek.
• Je neemt initiatief, bent creatief en komt met frisse ideeën voor (vernieuwende) concerten.
• Je denkt mee over de muzikale ontwikkelingen binnen L’Echo, voelt verbinding met de vereniging en handelt daarnaar.

Procedure

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan nodigen we je van harte uit om uiterlijk 1 september een brief met motivatie en CV te mailen naar bestuur@lecho.nl. Vragen kunnen ook via dit e-mailadres gesteld worden. Een sollicitatiegesprek met de geselecteerde kandidaten en proefdirecties maken deel uit van de selectieprocedure. Houd alvast rekening met gesprekken in de periode oktober-november en proefdirecties in december-januari.