Een Koninklijke onderscheiding voor Marc Doomen!

Tijdens het Nieuwjaarsconcert op zaterdag 7 januari 2023 heeft onze orkestmanager Marc Doomen een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Theo Weterings. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding kreeg hij onder andere vanwege zijn jarenlange inzet voor harmonieorkest L’Echo des Montagnes. 

Als orkestmanager en vicevoorzitter is Marc al meer dan 25 jaar verantwoordelijk voor de beleidsmatige en organisatorische ontwikkeling van L’Echo. Hij heeft zich enorm ingezet voor de muzikale vooruitgang en de groei van het ledenaantal. Ook heeft hij veel aandacht voor de samenwerking met andere orkesten, muziekscholen, subsidiegevers en koepelorganisaties. Hij regelt regelmatig optredens van L’Echo des Montagnes in Tilburgse verzorgingshuizen, welzijnsstichtingen en kerken.

Daarnaast heeft hij in 1977 het Tilburgse carnavalsorkest Proost opgericht. Hij is bij dit orkest actief als bestuurder en speelt zelf mee. Marc Doomen is nauw betrokken bij de Brabantse concertserie Verrassende Ontmoetingen en heeft een jarenlange nauwe betrokkenheid bij de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM). 

Van harte gefeliciteerd, Marc!

Foto’s: Joris Buijs